Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik na maślance z serem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Maślankę mieszam ze śmietaną i rozdrobnionym serem. Następnie dodaję rzodkiewkę startą na tarce o grubych oczkach, posiekaną i podsmażoną cebulę, orzechy oraz posiekany koperek i szczypiorek. Doprawiam solą oraz pieprzem. Delikatnie mieszam. Schładzam w lodówce.
Do każdej porcji wkładam cząstki jajek i dekoruję listkami pietruszki.
20 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji ok. 2,10 zł • 3-4 porcje.Źródło: Kobieta i życie