Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik litewski z jajkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Buraczki obierz, umyj pod bieżącą wodą i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Zalej je niewielką ilością wody, szybko doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj około 5 minut. Wystudź, nie odcedzaj.
Ogórki pokrój w kosteczkę. Botwinkę i koperek posiekaj.
Przygotowane warzywa i wystudzone buraczki połącz ze zsiadłym mlekiem, kefirem oraz jogurtem.
Chłodnik wymieszaj, do praw solą, pieprzem i cukrem. Podaj na zimno z połówką jajka.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax