Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Na patelni podgrzać olive z masłem i podsmarzyć drobno pokrojoną cebulę.Jak cebula się zrumieni dodać pokrojoną w paski pierś z kurczaka,podsmarzyć chwilę.Dodać ryż i podsmarzyć do momentu aż będzie szklisty i dolać 2 łyżki wazowe bulionu.Wsypać zamrożoną mieszankę warzyw.Poczekać aż ryż wchłonie cały płyn i dolać kolejną łyżkę bulionu i tak przez 15-20 minut do momętu kiedy ryż będzie miekki.Doprawić solą,pieprzem i łyzką masla.