Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chińskie pierożki won ton"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Składniki
Wymieszaj mąkę i sól. Wbij jajko, wlej 1/2 wody. Zagnieć, dolewając resztę wody. Uformuj kulę i odłóż, przykrytą miską.
Szpinak podduś, dodaj mięso, uduś. Dodaj pokrojone dymki ze szczypiorem, starty imbir, sos sojowy, ocet ryżowy.
Wbij jajko, dodaj mąkę kukurydz. Wymieszaj. Rozwałkuj ciasto i pokrój na kwadraty o boku 7,5 cm i kładź farsz.
Zlep wontony w trójkąty. Usmaż na gorącym oleju, osącz na papierowym ręczniku.Źródło: Świat kobiety