Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chińskie naleśniki ze słodko-kwaśną wołowiną"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Mąkę zmiksuj z jajkami, mlekiem i wodą. Ciasto posól do smaku. Odstaw na około 20 minut.
Wołowinę opłucz, bardzo drobno pokrój. Marchewki obierz, potnij w słupki. Kapustę i dymki oczyść, pokrój. Wołowinę podsmaż na oleju. Dodaj marchewkę, dymki i kapustę. Smaż do miękkości. Przypraw solą, pieprzem i chili. Wymieszaj z sosem słodko-kwaśnym.
Rozgrzej dużą patelnię. Smaruj ją cienko olejem. Wylewaj porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki. Nałóż na nie farsz i zwiń, formując rożki. Udekoruj wg uznania.Źródło: Naj