Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22725
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 5089
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22725
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 5089
Składniki
Białe części pora i cebule kroimy w półplasterki, podsmażamy na maśle w garnku. Po chwili dodajemy mięso mielone (wołowo-wieprzowe) i smażymy kilka minut. Papryki kroimy w kostkę 1 cm x 1 cm. Dodajemy do garnka wraz z pomidorami z puszki i koncentratem.
Ryż zalewamy gorącą wodą i gdy napęcznieje dodajemy do garnka. Całość gotujemy na małym ogniu, dodajemy pędy bambusa i następnie danie gotujemy około 40 minut. Przyprawiamy przyprawą do potraw chińskich i papryką. Dodajemy pieprz i sól do smaku.
Podajemy na ciepło jako danie główne. Smacznego!