Chinskie danie

Chinskie danie
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: jaolowiecki
szybko.dla poczatkujacych i zaawansowanych milosnikow kuchni

Składniki

  • brokoly, 1 szt..
  • poledwiczka wieprzowa albo piers kurczaka, 500 dkg.
  • ciemny sos w torebce(dowolny, 1 szt.
  • sos teriaki, 1 lyzka
  • sos sojowy, 2 lyzki
  • brokuly, 1 szt..

Przygotowanie

  1. Pokrojone mieso smaze na oliwie i wyjmuje.Wlewam 1 szk.wody,rozpuszczam sos z torebki,doprawiam przyprawami,gotuje 5 min.Wkladam mieso,osobno ugotowane brokuly.Innym razem dodaje pieczarki usmazone,groszek z puszki,matchewke ze sloika.Jak mam wiecej czasu dodaje pokrojona kolorowa papryke i dusze chwile.Podaje z ugotowanym ryzem. Smacznego

Komentarze do przepisu (5)

KonstaGangsta 08 grudnia 2008
a jaki jest koszt?
olciaaa_88 08 grudnia 2008
nie wygląda za rewelacyjnie... , może w smaku jest lepsze
ania_sm 08 grudnia 2008
w końcu to danie po Hinskó
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • brokoly, 1 szt..
  • poledwiczka wieprzowa albo piers kurczaka, 500 dkg.
  • ciemny sos w torebce(dowolny, 1 szt.
  • sos teriaki, 1 lyzka
  • sos sojowy, 2 lyzki
  • brokuly, 1 szt..
Składniki