Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 34
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 119
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 34
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 119
Składniki
Ugotować makaron w gorącej wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć, przełożyć do miski i wymieszać z olejem sezamowym. Odstawić.
Mocno rozgrzać wok, wlać olej i podgrzać. Wrzucić czosnek, dymkę i imbir i mieszając smażyć 15 sekund. Dodać wieprzowinę, dobrze wymieszać, by rozdzielić grudki i mieszając smażyć na dużym ogniu około 2 minut.
Zmieszać w misce obie pasty sojowe, cukier, wino ryżowe, sos sojowy, sól, pieprz i olej sezamowy. Wlać do woka i dobrze wymieszać z mięsem.
Dodać bulion, skropić olejem chilli, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć gaz i gotować na małym ogniu 5 minut. Wrzucić makaron do wrzątku, podgrzewać 1 – 2 minuty, odcedzić i wyłożyć na talerz.
Wylać sos na makaron, posypać dymką i podawać.