Chińska potrawka

Chińska potrawka
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie. Pyszny smak nie do opisania, oto przepis na kurczaka w nowym, wyjątkowym wydaniu. Pyszny obiad raz, dwa na stole, koniecznie wypróbuj.

Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 opakowanie warzyw chińskich
  • 2 opakowania makaronu chińskiego
  • Olej do smażenia
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • Jajko
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • Sól
  • ½ łyżeczki tabasco

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, wsypujemy skrobię ziemniaczaną, curry, sól, wbijamy jajko, wlewamy sos sojowy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na dwie godziny.
    2. Mięso wraz z marynatą, smażymy na rozgrzanym oleju.

  2. 3. Gdy mięso zmieni kolor na brązowy, dodajemy warzywa chińskie, podlewamy jedną szklanką wody i gotujemy.

  3. 4. Po dziesięciu minutach, dodajemy suchy makaron chiński, możemy również wsypać przyprawy, które znajdują się z opakowaniu z makaronem. Pod przykryciem gotujemy dziesięć minut.
    5. Po tym czasie doprawiamy tabasco i ewentualnie solą.

  4. 6. Danie gotowe.
    7. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

SlodkoSlodka83 14 września
Wygląda bardzo apetycznie, świetny pomysł :-)
kuchmariola63 16 września
Super.
Futka 17 września
Pyszne i aromatyczne połączenie smaków <3
Składniki
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 opakowanie warzyw chińskich
  • 2 opakowania makaronu chińskiego
  • Olej do smażenia
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • Jajko
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • Sól
  • ½ łyżeczki tabasco
Składniki