Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegwtariańska wersja chilli con carne- oczywiście bezmięsna, z fasolą i warzywami i dużą ilością przypraw. Lekko słodkawa i pikantna, moim zdaniem nie ustępuje swojej mięsnej wersji, Do podania z nachosami
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 257
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 370
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 428
Polecam.
Odsłon: 810
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 257
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 370
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 428
Polecam.
Odsłon: 810
Składniki
Posiekać cebulę i czosnek. Marchewkę pokroić w kostkę. Rozgrzać w garnku oliwę, dodać cebulę i czosnek, podsmażyć. Dodać marchewkę i smażyć mieszając ok 10 minut. W moździerzu utrzeć papryczkę i kmin, dodać przyprawy, razem ze słodką papryką na patelnię i wymieszać. Zalać wodą, gotować 10 minut, dodać odsączoną fasolę ( białą i czerwoną),passatę pomidorową i przecier- gotować kolejne 10 minut. .Dodać oregano, miód, doprawić solą i pieprzem. Podawać z nachosami.