Chili con carne

Chili con carne
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: smaker
Potrawa kuchni teksańskiej. Niezwykle sycące i proste w przygotowaniu.

Składniki

  • 350 g zmielonej wołowiny
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta chili
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • oliwa do smażenia

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym oleju przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojony w plasterki czosnek , paprykę, chili, kumin i mięso, smażyć aż mięso przestanie być różowe, a warzywa lekko zmiękną - około 10 minut.

  2. Do podsmażonego mięsa i warzyw dodać pomidory, cukier, sól i pieprz, dolać pól szklanki wody – dusić aby wszystkie smaki się połączyły około 20 minut. Na koniec dodać fasolę, gotować 5 minut. Podawać na ciepło z ryżem, kleksem kwaśnej śmietany i świeżą kolendrą.

https://www.interia.tv/embed-video?id=2323491

Komentarze do przepisu (1)

skrzypekQ4 25 maja
gdzie kolendra i gorzka czekolada? bez tych skladnikow sie nie liczy...
Składniki
  • 350 g zmielonej wołowiny
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta chili
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • oliwa do smażenia
Składniki