Chili con carne

Chili con carne
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: aga9494
Tradycyjne danie z kuchni meksykańskiej.

Składniki

  • 500 g mielonej wołowiny
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • szczypta oregano
  • szczypta papryki ostrej
  • szczypta papryki słodkiej
  • szczypta kminu rzymskiego

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na patelni. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy mięso oraz przyprawy i podsmażamy do rumianego koloru.

  2. Do usmażonego mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz pomidory z puszki i dusimy około 30 minut.

  3. Na sam koniec dodajemy przepłukaną i odsączoną fasolę. Dusimy kolejne 10 minut. Doprawiamy do smaku.
    Smacznego! :)

Składniki
  • 500 g mielonej wołowiny
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • szczypta oregano
  • szczypta papryki ostrej
  • szczypta papryki słodkiej
  • szczypta kminu rzymskiego
Składniki