Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie z wykorzystaniem cieciorki (danie kuchni indyjskiej)
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 189
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 189
Składniki
Imbir wraz z czosnkiem i cebulą siekamy bardzo drobno. Całość smażymy na oliwie pilnując, aby cebula się zeszkliła, a nie przybrała złocistego koloru. Kolejnym krokiem będzie dorzucenie na patelnie przypraw: łyżeczka garam masali, kminu rzymskiego, rozgniecionych nasion kolendry. Po około minucie łączenia się smaków, na patelni lądują pomidory. Odliczając w głowie pięć minut redukujemy powstałą mieszaninę. Następnie dodajemy sok z cytryny maksymalnie trzy łyżeczki i pokrojoną drobno papryczkę chilli (pamiętajcie, aby pozbyć się nasion ze środka). Wrzucacie teraz na patelnie cieciorkę (dusicie ją wraz z sosem kilka minut). W międzyczasie warto ugotować ryż. Chana masala już prawie gotowa. Wystarczy przełożyć ją do miseczki wypełnionej ryżem posypać obficie przesiekaną natką pietruszki. Smacznego.