Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ćevapčići z indyka"
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1685
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1685
Składniki
Cebulę i czosnek obieram ze skórki, drobniutko siekam (czosnek można przecisnąć przez praskę).
Mieszam z mielonym mięsem z indyka, wbijam jajko, doprawiam do smaku solą, pierzem, szczyptą papryki ostrej oraz ziołami dalmatyńskimi. Masę dokładnie mieszam.
Dzielę masę na 8 części. Zwilżonymi dłońmi formuję wałeczki, obtaczam delikatnie w słodkiej papryce.
Kładę na rozgrzaną oliwę i smażę na wolnym ogniu z każdej strony. Odsączam z tłuszczu na papierowym ręczniku.
30 min
Porcja 410 kcal
Koszt porcji ok. 3,50 zł
Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie