Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ceppeliny ze skwarkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmiel w maszynce lub przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki obierz, umyj. Zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Masę ziemniaczaną włóż do ściereczki i mocno wyciśnij sok.
Połącz surowe i ugotowane ziemniaki. Wbij jajka, wsyp szczyptę soli i pieprzu oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wyrób ciasto. Jeśli jest zbyt rzadkie, dosyp mąki pszennej i zagnieć.
Z ciasta formuj podłużne kluski. W dużym garnku zagotuj wodę z solą i łyżką oleju. Porcjami wrzucaj ceppeliny. Kiedy wypłyną, gotuj je jeszcze 10 minut. Odcedź, od razu podawaj.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Bella Relaks