Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cepeliny twarogowe"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1042
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1253
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12659
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1042
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1253
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12659
Składniki
Często goszczą na moim stole. Przepis przysłała Aneta Grzywna z Chełma
Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce. Osącz, powstały płyn odcedź a znajdującą się na dnie skrobię dodaj do startych ziemniaków. Ugotowane ziemniaki utłucz ze szczyptą soli i mąką ziemniaczaną. Dodaj surowe ziemniaki, wyrób.
Twaróg zmiel, dodaj jajko, białko, masło i miętą, utrzyj, przypraw.
Z ciasta uformuj placki. Na środku ułóż farsz, zlep, formując podłużne cepeliny. Włóż do osolonego wrzątku, gdy wypłyną, gotuj ok. 10 minut. Podawaj polane masłem z cebulą.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie