Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cebulowy chutney"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1277
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1277
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
Cebule obierz, pokrój w piórka lub półksiężyce (wtedy się nie rozpadną w czasie duszenia). Włóż do rondla, podlej niewielką ilością wody, duś na małym ogniu, aż się skarmelizują. Dość często mieszaj.
Skrop octem balsamicznym do smaku, duś jeszcze pod przykryciem, aż cebule zrobią się gęste i brunatne (powinny być słodko-kwaśne).
Papryczkę chili lub pepperoni posie kaj (chili oczyść z pestek, pepperoni nie musisz). Dodaj do cebuli, wymie szaj. Przypraw do smaku cukrem, posyp posiekanym tymiankiem, wymieszaj.
Na bazie chutneyu cebulowego możesz przygotować chutney mango, jabłkowy lub śliwkowy (dodaj owoce pod koniec duszenia cebuli).Źródło: Chwila dla Ciebie