Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cebulowa konfitura do mięs"
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9858
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 124
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 531
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 74
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9858
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 124
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 531
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 74
Składniki
Obraną cebulę posiekaj w cienkie piórka. W dużym rondlu rozgrzej olej z masłem. Wrzuć cebulę. Oprósz ją solą i smaż na średnim ogniu, mieszając, 10-15 minut. Wlej ocet i wino, duś, aż płyn odparuje.
Dodaj łyżkę cukru oraz pół łyżeczki pieprzu, smaż 2 minuty. Wlej szklankę gorącej wody. Zmniejsz płomień. Duś cebulę bez przykrycia, aż zacznie się rozpadać (około 45 minut). Gotową konfiturę dopraw do smaku solą i, ewentualnie, cukrem. Przełóż do słoiczków, zakręć. Pasteryzuj w garnku z wodą około 15 minut.
słoiczki, czas ok. 100 min; porcja – 350 kcal, cena 2,50 zł.Źródło: Świat kobiety