Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne drożdżowe paszteciki z farszem cebulowym, podawane z barszczem lub bulionem.
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 67
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 67
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Składniki
Do mąki dodać masło, mleko rozmieszać z drożdżami, wylać na mąkę, dodać jajko, szczyptę soli. Wyrobić ciasto i pozostawić aby podwoiło objętość. Ciasto rozwałkować na cienki placek i pokroić na kwadraty 6x6cm.
Cebulę obrać, pokroić w krążki i zeszklić na maśle, dodać sól i pieprz. na każdym kawałku ciasta położyć łyżeczkę cebuli, można dodać kawałek papryki.Zawinąć ciasto nakładając dwa przeciwległe rogi jeden na drugi. Cebulaki można posypać tartym żółtym serem i słodką papryką w proszku. Piec na złoty kolor w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać z barszczem czerwonym lub bulionem.