Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebula inaczej, bardzo łatwe.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 638
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 638
Składniki
Grzyby posiekać, udusić.
Ugotować ryż, wymieszać z grzybami, dodać jaja, sól, pieprz, wymieszać.
Obrane cebule wrzucić do wrzącej wody, obgotować, odsączyć i wydrążyć środki. Napełnić masą ryżową. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Przygotować sos: masło zrumienić z mąką, rozprowadzić wywarem z grzybów, zagotować, zaciągnąć śmietaną, przyprawić.
Zalać sosem faszerowane cebule, wstawić do piekarnika i zapiec.