Castellane w pomidorach z kiełbasą

Castellane w pomidorach z kiełbasą
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Danie idealne dla zabieganych...niestety nie zawsze mamy czas by stać przy "garach", czasami coś nieoczekiwanego się wydarzy. Polecamy.

Składniki

  • 300 g makaronu castellane
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 300 g kiełbasy podwawelskiej
  • 300 ml passaty pomidorowej
  • 1 łyżka zielonej czubrycy
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.

    Cebulę siekamy.

    Kiełbasę obieramy z osłonki, kroimy w kostkę,

    Na rozgrzanym oleju smażymy kiełbasę, dodajemy cebulę, razem chwilę podsmażamy.

    Następnie zalewamy passatą wymieszaną z czubrycą.

    Całość dusimy 15 min, lekko odparowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Do sosu przekładamy makaron, dokładnie łączymy ze sobą.

Komentarze do przepisu (6)

ciacho50 21 kwietnia 2016
Wygląda bardzo smacznie , mniamm.
Futka 21 kwietnia 2016
Pyszny makaron w pysznej oprawie :) <3
BEATA1978 21 kwietnia 2016
suuuper, coś dla nas :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 300 g makaronu castellane
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 300 g kiełbasy podwawelskiej
  • 300 ml passaty pomidorowej
  • 1 łyżka zielonej czubrycy
  • sól, pieprz
Składniki