Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Carpaccio z buraka"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 125
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 125
Składniki
Umyte buraki upiecz w folii w piekarniku (ok. 60 minut w temperaturze 190–200 stopni C). Jeszcze ciepłe obierz, pokrój na cienkie, duże plastry. Pokrusz na nie ser pleśniowy, aby się lekko rozpuścił. Posyp orzechami, tymiankiem, pieprzem, skrop oliwą, ewentualnie kremem balsamicznym.
Przygotuj grzanki: wytnij foremką serca z chleba tostowego, upiecz w tosterze i połóż na carpaccio.Źródło: Show