Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 315
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 448
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 407
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 276
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 315
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 448
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 407
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 276
Składniki
Serek topiony włożyć do zamrażalnika- zamrozić (najlepiej włożyć wieczorem dzień wcześniej, przed planowanym obiadem). Makaron ugotować al dente. Dowolną wędlinę pokroić w talarki (lub kosteczkę paseczki) i podsmażyć. Rzodkiewkę pokroić i na koniec smażenia dodać do wędliny.
Wymieszać śmietankę kremówkę z żółtkiem, tak aby się dobrze połączyły.
Przed samym odlaniem makaronu, wyjąć serek topiony, zetrzeć go na tarce i dodać do mieszanki śmietanowo- żółtkowej.
Odcedzić makaron, wlać do gorącego jeszcze makaronu śmietanową mieszankę i energicznie wymieszać do połączenia składników.Wyłożyć na talerze, posypać wędliną z rzodkiewką, można też dodać wcześniej, wszystko razem wymieszać i dopiero podać. SMACZNEGO :)
Nazwałam to danie 'resztkowa' ponieważ kiełbasa, której użyłam została po przyrządzaniu żurku- było jej za dużo.