Cannelloni ze szpinakiem, tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Cannelloni ze szpinakiem, tuńczykiem i suszonymi pomidorami
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: beeata
Danie dla smakoszy makaronów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Farsz: Szpinak rozmrozić, posiekaną cebulę podsmażyć wraz z czosnkiem. Dodać szpinak. Do smaku dodać sól, pieprz, pieprz cayenne, oregano oraz twarożek. Gdy ostygnie dodać posiekane suszone pomidory i tuńczyka

  2. Sos pomidorowy : pomidory przelać do garnka, dodać sól,pieprz, czosnek, świeżą bazylię.

  3. Na dno żaroodpornego naczynia wlewamy trochę sosu pomidorowego. Cannelloni nadziewamy farszem. Układamy na w naczyniu. Zalewamy resztą sosu i posypujemy startym serem.

  4. Całość pieczemy w piekarniku o temp. 180 stopni około 30-40 minut.

  5. Smacznego

Komentarze do przepisu (5)

taura 11 listopada 2010
Mniam!
mufinka 12 listopada 2010
Mniam, mniam! :)
Konto usunięte 12 listopada 2010
Jak słyszę szpinak, to wszystko lubię !!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki