Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cannelloni ze szpinakiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Cebulę siekam, ząbek czosnku przeciskam przez praskę – podsmażam na oleju. Dodaję pomidory. Przyprawiam ziołami, solą, pieprzem oraz cukrem. Duszę ok. 15 minut.
Szpinak odparowuję na suchej patelni, przyprawiam resztą czosnku i muszkatem. Studzę, mieszam z ricottą i 1/2 parmezanu. Przyprawiam pieprzem i solą. Napełniam tym rurki.
Robię beszamel: masło podgrzewam z liściem laurowym i zielem. Wyjmuję przyprawy. Masło zasypuję mąką, zasmażam. Wlewam mleko. Podgrzewam, aż sos zgęstnieje. Przyprawiam solą i muszkatem.
Do formy żaroodpornej wlewam 2/3 beszamelu. Układam rurki z farszem, polewam resztą beszamelu i sosem pomidorowym. Posypuję resztą sera. Piekę ok. 35 min w 180 st.
ok. 70 min
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Tina