Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni ze szpinakiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 172
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 172
Składniki
Szpinak przebrać, umyć, wrzucić do wrzątku na 5 minut, odcedzić, wystudzić, posiekać, wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, doprawić pieprzem i gałką muszkatołową, podsmażyć na oliwie, zabielić śmietaną, wystudzić.
Fetę pokroić w kostkę, wymieszać ze szpinakiem. Tym farszem wypełnić suche rurki makaronowe, układając jedna obok drugiej w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Cannelloni polać sosem beszamelowym: mąkę zasmażyć z masłem, rozprowadzić mlekiem, zagotować, doprawić solą, pieprzem i muszkatem. Posypać z wierzchu tartym serem. Zapiekać ok. 30 minut w temperaturze ok. 180°C.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium