Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cannelloni ze szpinakiem"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 686
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16796
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 113
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 686
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16796
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 113
Składniki
Szpinak rozmroź i odciśnij.
Czosnek posiekaj razem z cebulą. Zeszklij na rozgrzanym oleju, po czym do daj szpinak i odrobinę startej gałki muszkatołowej. Smaż kilka minut, aż dobrze odparuje i zalej całość przecierem pomidorowym doprawionym solą, pieprzem i ziołami (odłóż część na później).
Nadziej surowe rurki makaronowe przygotowanym farszem. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
Wierzch polej pozostałym przecierem pomidorowym i beszamelem. Może być gotowy lub przygotuj go samodzielnie. W tym celu przesmaż 4 łyżki mąki na 4 łyżkach masła. Zalej ok. pół litra mleka i dopraw solą z pieprzem.
Na beszamelu rozsyp ser i piecz pół godziny w 180°C.Źródło: Kurier TV