Cannelloni ze szparagami

Cannelloni ze szparagami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Obserwator
Kuchnia włoska. To danie to dla mnie odkrycie na smacznie przyrządzenie szparagów.

Składniki

  • 1 opakowanie cannelloni
  • 500 g białych i zielonych szparagów
  • 1 cebula
  • 4 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • ocet balsamiczny
  • kieliszek czerwonego wina
  • sól morska
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Ugotowałem cannelloni al dente. Obrałem szparagi ( z białych zdjąłem całą skórką, z zielonych tylko z dolnej części ).
    Gotowałem razem 3-4 minuty ( nie powinny być zbyt miękkie ).
    Do każdego cannelloni włożyłem po 3-4 szparagi. Przygotowałem pikantny sos : drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażyłem na gorącej oliwie, dodałem świeże pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory. Doprawiłem 2-3 łyżkami octu balsamicznego i czerwonym winem. Dodałem sól i pieprz do smaku. Cannelloni podałem polane tym sosem.

Składniki
  • 1 opakowanie cannelloni
  • 500 g białych i zielonych szparagów
  • 1 cebula
  • 4 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • ocet balsamiczny
  • kieliszek czerwonego wina
  • sól morska
  • pieprz
Składniki