Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 524
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1411
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 390
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 524
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1411
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 390
Składniki
Mięso zmielić razem z cukinią ,cebulami ,pomidorami i natką pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Powstałą masą nadziać suche rurki cannelloni. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przygotować sos. W rondelku roztopić masło ,wsypać mąkę i podsmażać 2-3 minuty. Wlać wolno mleko ,doprowadzić do wrzenia i ubijając trzepaczką ,gotować na niewielkim ogniu 5 min. Doprawić do smaku solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową oraz szczyptą cukru. Sosem zalać makaron ,tak aby był cały zakryty. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C ,piec 40 min. Po tym czasie posypać serem i zapiekać jeszcze 5-7 min.