Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cannelloni z mielonym mięsem"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 365
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14754
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 357
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 365
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14754
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 357
Składniki
Mięso wymieszaj z drobno posiekaną cebulą, solą, pieprzem oraz oregano. W garnku podgotuj płaty lasagne. Rozłóż je na wilgotnej ściereczce, aby ostygły. Następnie rozsmaruj na nich odrobinę mięsnego nadzienia i zroluj.
Ułóż w formie żaroodpornej miejscem łączenia do dołu. Paprykę oraz marchewki pokrój w kostkę. Fasolkę szparagową przekrój. Brukselkę krótko sparz w osolonym wrzątku i odłóż na sitko.
Masło rozpuść, wsyp mąkę i cały czas mieszając, wlej mleko. Sos zmiksuj i dopraw do smaku solą i gałką muszkatołową. Do sosu wlej śmietanę i przez chwilę gotuj. Wrzuć przygotowane warzywa oraz kukurydzę.
Nieustannie mieszając, podgrzewaj przez 10 minut. Następnie zdejmij z ognia i wsyp połowę parmezanu. Sosem polej makaron. Wierzch posyp resztą parmezanu. Piecz przez 40 minut w temp. 160 °C.Źródło: Na żywo