Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników makaronu, mielonego i zapiekanego sera :)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 445
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1301
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 56
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 445
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1301
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 56
Składniki
Na oliwie podsmażamy cebulkę, kiedy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone. Dodajemy przyprawy, sól i pieprz. Podsmażamy. Studzimy farsz.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem. Wylewamy sos pomidorowy, następnie nadziewamy makaron farszem i układamy z małym odstępem rurki jedna przy drugiej. Zalewamy śmietaną tak aby każda rurka była przykryta i dodajemy na wierzch starty ser. Przykrywamy naczynie folią aluminiową (błyszczącą stroną do dołu) i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 35 minut.