Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cannelloni w sosie śmietanowym"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1280
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27508
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1280
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27508
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
Cannelloni obgotować, przestudzić. Brokuł podzielić na bardzo małe różyczki, wrzucić na 2-3 minuty na osolony wrzątek. Odcedzić, zalać zimną wodą.
Na połowie oleju zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać śmietanę i gotować, aż się zredukuje. Doprawić solą i pieprzem.
Połowę sosu śmietanowego wymieszać z brokułami. Nadziać farszem cannelloni, bardzo lekko obsmażyć na pozostałym oleju. Wyłożyć na talerze, polać resztą sosu, udekorować listkami bazylii.
Smak tej potrawy można urozmaicić, posypując ją uprażonymi orzeszkami ziemnymi albo pokruszonym serem feta.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium