Cannelloni w sosie pomidorowym

Cannelloni w sosie pomidorowym
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: dzazgusia
Poprostu mniam...

Składniki

Przygotowanie

  1. Farsz : Cebulę(1szt)Paprykę(1szt)Pieczarki(3szt)kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oleju.Gdy cebulka ładnie się zeszkli dodajemy mięso mielone,przyprawiamy,wszystko razem smażymy aż mięsko będzie gotowe

  2. Przekładamy do garnka lub miski dodajemy troszkę sera potartego i po lekkim schłodzeniu gnieciemy żeby wszystkie składniki się ze sobą połączyły.Farsz gotowy!!!

  3. Canneloni nadziewamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym

  4. SOS: Pozostałą cebulę,paprykę,i pieczarki kroimy w talarki lekko podsmażamy na oleju zalewamy sosem i dusimy około 10min.

  5. Gotowym sosem zalewamy nadziewane canneloni w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika na godzinkę i zapiekamy w temp około 200 stopni

  6. Dobra rada:po 45-ciu min zapiekania sprawdzić czy canneloni już jest miękkie jeżeli tak ,posypać serem żółtym i zapiekać jeszcze 10 min żeby ser się ładnie rozpuścił...ŻYCZĘ SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (1)

bociu 22 lipca 2009
Oj, na pewno to zrobię przy najbliższej okazji:)
Składniki
Składniki