Cannelloni faszerowane mięsem mielonym w sosie pieczarkowym.

Cannelloni faszerowane mięsem mielonym w sosie pieczarkowym.
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
tanie
Polecam bardzo smaczne cannelloni z farszem mięsno - pieczarkowym w sosie pieczarkowym.

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy do zeszklenia.

  2. Dodajemy wcześniej starte pieczarki na wiórki.

  3. Smażymy pod przykryciem około 30 minut.

  4. Połowę ostudzonych, usmażonych pieczarek z cebulą dodajemy do mięsa mielonego

  5. Z drugiej połowy sporządzamy sos. Farsz przyprawiamy pieprzem, dodajemy czosnek, sól, bazylię, tymianek.

  6. Rurki Cannelloni nadziewamy farszem ( tyle ile wejdzie do rurki ).

  7. Na spód formy do pieczenia wlewamy warstwę sosu pieczarkowego.

  8. Układamy nadziane rurki Cannelloni.

  9. Całość polewamy pozostałym sosem.

  10. Zapiekamy 40 minut w piekarniku 180 st.C (termoobieg).

  11. Po zapieczeniu wyjmujemy formę i całość zasypujemy tartym serem Mozzarella i podpiekamy kolejne 5 minut.

  12. Po podpieczeniu kroimy w kawałki, nakładamy na talerze i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Składniki