CANNELLONI

CANNELLONI
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Super rurki makaronowe, które można podawac w dwóch wersjach: mięsnej i wegetariańskiej.

Składniki

  • makaron canneloni, 12-16 rurek
  • mięso mielone, 0,5 kg
  • sól, pieprz
  • czosnek rozgnieciony, 2 ząbki
  • Zioła
  • dowolny sos pomidorowy
  • starty ser żółty
  • oliwa

Przygotowanie

  1. Mięso wyrobic z czosnkiem i przyprawami.

  2. Przygotowac sos według przepisu na opakowaniu.

  3. Makaron faszerowac mięsem i układac obok siebie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Zalac sosem, posypac serem. Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni. Podawac z ulubioną surówką. Smacznego.

  4. W wersji wegetariańskiej jako farszu użyc przesmażonych pieczarek lub mieszanki warzywnej i sosu serowego lub beszamelu.

Komentarze do przepisu (1)

kaska1 14 października 2011
Prawdziwe wloskie cannelloni to caly rytual,przygotowania, nie ma mowy o sosach w torebkach. Zreszta co to za... Czytaj całość »
Prawdziwe wloskie cannelloni to caly rytual,przygotowania, nie ma mowy o sosach w torebkach. Zreszta co to za satysfakcja w gotowaniu jesli uzywa sie gotowych produktow.
Składniki
  • makaron canneloni, 12-16 rurek
  • mięso mielone, 0,5 kg
  • sól, pieprz
  • czosnek rozgnieciony, 2 ząbki
  • Zioła
  • dowolny sos pomidorowy
  • starty ser żółty
  • oliwa
Składniki