Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne danie i wcale nie bardzo pracochłonne
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 247
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 247
Składniki
Farsz do canelloni: ugotować brokuły, ostudzić i rozdrobnić zeszklić czosnek na łyżce oleju, dodać szpinak, poddusić po ostudzeniu składniki wymieszać, dodać rozdrobniony twarożek, doprawić solą i pieprzem.
napełnić farszem canelloni, ja użyłam taki makaron , którego nie trzeba wcześniej gotować ( łatwiej jest napełnić)
Sos beszamelowy: na 2 łyżkach masła podsmażyć ( zrumienić) 2 łyżki mąki, następnie dodać dwie szklanki zimnego mleka mieszając trzepaczką, podgrzać ( nie gotować ) aż sos zacznie gęstnieć, wtedy zdjąć z palnika, doprawić solą , pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej
żaroodporne naczynie pasmarować masłem, ułożyć canelloni, polać sosem beszamelowym, posypać tartym serem.
piec w temp. 190st, najpierw 20 minut przykryte folią aluminiową, a następnie jeszcze ok. 15-20min bez przykrycia. Smacznego:-)