Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Camembert ze śliwkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Chutney: pokrój śliwki, figi, posiekaj imbir, czosnek oraz cebulę. Przełóż do rondla. Wlej porto, ocet balsamiczny i gotuj, aż owoce się rozpadną (ok. 20 minut), a sos zgęstnieje.
Przypraw cukrem, chili, solą. Wsyp szczyptę suszonego tymianku i jeszcze gotuj kilka minut.
Camembert podgrzej w gorącym piekarniku (ok. 3 minut). Polej sosem. Obłóż pokrojoną figą oraz połówkami orzechów włoskich. Udekoruj gałązkami świeżego tymianku. Tak samo możesz podać ser brie.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV