Camembert w karkówce z sosem chrzanowym

Camembert w karkówce z sosem chrzanowym
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
:)

Składniki

  • 2 grube kawałki karkówki
  • 2 sery camembert
  • 3 dag masła
  • 3 dag mąki
  • 2 łyżki chrzanu konserwowanego
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2/4 szklanki bulionu warzywnego
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier
  • Kilka łyżek oliwy z chilli

Przygotowanie

  1. Karkówkę rozbić na cienkie kotlety ,owinąć nimi ser ,oprószyć solą i pieprzem ,podsmażyć na oliwie z obu stron (żeby się nie rozpadały spiąć wykałaczkami ,po usmażeniu usunąć).
    Białą zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić mlekiem i mieszając dodawać od razu bulion oraz soli i cukru do smaku. Chwilę gotować ,po czum dodać chrzan ,dusić na małym ogniu razem z mięsem ,do miękkości.

Komentarze do przepisu (3)

Ewaaa 15 października 2013
pycha !
taura 15 października 2013
Jej! Jakie to musi być pyszne!!!
salatka 17 października 2013
właśnie zostały skonsumowane :) PYCHA!!!!
Składniki
  • 2 grube kawałki karkówki
  • 2 sery camembert
  • 3 dag masła
  • 3 dag mąki
  • 2 łyżki chrzanu konserwowanego
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2/4 szklanki bulionu warzywnego
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier
  • Kilka łyżek oliwy z chilli
Składniki