Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Calzone z grzybami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 42
Składniki
Grzyby mocz w ciepłej wodzie przez godzinę. Następnie odsącz je i drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Następnie dołóż grzyby, pomidory, sól i pieprz. Całość duś ok. 15 minut.
Na koniec wrzuć pokrojony szpinak i podgrzej. Ciasto przekrój na pół i lekko posmaruj oliwą z oliwek. Na połowie każdego płatu rozsmaruj nadzienie i posyp startą połową mozzarelli.
Drugą połową przykryj farsz. Brzegi dociśnij do siebie za pomocą widelca. Calzone przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia, posmaruj oliwą i posyp resztą sera.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 210° C.Źródło: Na żywo