Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Calzone z brokułami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Mąkę przesiej do miski i wymieszaj z solą. Drożdże połącz z wodą i wlej do mąki. Dolej oliwę i zagnieć gładkie ciasto. Uformuj bochenek, włóż go do miski, natnij nożem krzyżyk. Następnie przykryj ściereczką i poczekaj, aż wyrośnie.
Ciasto podziel na cztery części, a każdą z nich rozwałkuj na okrągły placek. Na każdym rozłóż nadzienie. Placki złóż na pół, dociśnij krawędzie i wyrównaj je radełkiem. Utwórz dekoracyjny rąbek.
Następnie przenieś je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj oliwą wymieszaną z sosem pomidorowym i posyp oregano. Natnij je lekko, aby podczas pieczenia mogła wydostać się para.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220 °C przez 20 minut.Źródło: Na żywo