Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Calzone jak tarta z pomidorami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Wymieszaj wodę z cukrem, drożdżami, odstaw na 15 min, aż powstaną bąbelki. Do miski miksera przesiej mąkę z solą i wymieszaj. Dodaj jajko, zaczyn i wyrób mikserem. Przełóż na posypaną mąką stolnicę i zagnieć na gładko.
Przełóż do natłuszczonej misy, nakryj i odstaw w cieple na godz. do wyrośnięcia. Gotowe ciasto wyjmij z misy i zagnieć. Rozwałkuj, wytnij 2 placki.
Na patelni na oleju podsmaż pieczarki i szpinak, dodaj mięso, dopraw. Ostudź. Na każdy placek wyłóż 1/2 nadzienia, mozzarellę, posmaruj krawędzie wodą, złóż ciasto jak pieróg i zlep brzegi.
Połóż oba pierogi w natłuszczonej formie do tart, na wierzchu ułóż pomidorki; piecz ok. 15 min do zrumienienia. Po wyjęciu posmaruj oliwą, posyp parmezanem.Źródło: Świat kobiety