Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9118
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 212
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 482
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9118
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 212
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 482
Składniki
Do kubeczka wlej ciepłą wodę. Wsyp cukier i drożdże. Wymieszaj składniki i odczekaj do wyrośnięcia.
Do miski wsyp mąkę i sól. Zrób wgłębienie w środku i wlej rozpuszczone drożdże i mleko.
Wyrób elastyczne ciasto. Uformuj kulkę i całą wysmaruj oliwą.
Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce aż wyrośnie.
Uformować okrągłe placki i smażyć na suchej patelni z dwóch stron ok 2-3 min z każdej.
Przekroić i faszerować ulubionymi dodatkami u mnie kurczak i warzywa