Burrito meksykańskie.

Burrito meksykańskie.
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Danie kuchni meksykańskiej ,szybkie do zrobienia i szybko znikające z talerza.

Składniki

  • mięso mielone z indyka 600g
  • 1 papryka czerwona,puszka kukurydzy,czerwonej fasolki
  • puszka pomidorów bez łupki
  • 3 cebule,4 ząbki czosnku,1/2 papryczki chili
  • tortilla 296 g 8 szt
  • ser tarty mozzarella 100g
  • masło 2-3 łyzki ,sól,pieprz ,maggi

Przygotowanie

  1. Cebule pokrojone w kostkę zeszklić na maśle,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,oraz zmielone mięso.
    Wszystko smażyć 10 min.
    Po tym czasie dodać paprykę pokrojoną w drobną kostkę ,papryczkę chili pokrojoną drobniutko i pomidory.
    Dusić 5 min.

  2. Fasolkę i kukurydzę odcedzić z wody,wrzucić do mięsa.
    Doprawić do smaku solą,pieprzem i maggi.
    Podsmażyć jeszcze przez 5 min.
    Wystudzić.
    Letnie nakładać po dwie łyżki na placki tortilli ,posypać serem ,zawinąc jak naleśniki i kłaść na patelnię .

  3. Podsmażyć na złoty kolor .Ciepłe posypać po wierzchu serem.

  4. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (15)

ErJot 26 lipca
Świetny pomysł:)
fafiatko 26 lipca
Ale smakolyki!bardzo spodobalo mi sie uzycie miesa z indyka, jest lzejsze i swienie przyjmuej smaki!
KORAL 27 lipca
Dobre.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso mielone z indyka 600g
  • 1 papryka czerwona,puszka kukurydzy,czerwonej fasolki
  • puszka pomidorów bez łupki
  • 3 cebule,4 ząbki czosnku,1/2 papryczki chili
  • tortilla 296 g 8 szt
  • ser tarty mozzarella 100g
  • masło 2-3 łyzki ,sól,pieprz ,maggi
Składniki