Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatycznym mięsem i ryżem z dodatkiem warzyw z kleksem kwaśnej śmietany. Domowy fast food, który każdemu zamaskuje. Świetnie się sprawdzi na obiad lub kolację oraz na imprezy. Burrito można przygotować w opiekaczu na patelni lub na grillu. Zawijanie to świetna zabawa do której możesz zaprosić młodszych i dorosłych.
patelnia, deska do krojenia, grill lub patelnia grillowa
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 665
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 665
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Składniki
Cebule, paprykę i czosnek pokrój drobno i usmaż na oleju, dodaj mięso, przyprawy, pomidory krojone i koncentrat. Smaż przez 10min, cały czas mieszając.
Cebulę i czosnek usmaż na oleju, dodaj ryż i smaż przez 1-2 min aż się zarumieni. Dodaj pomidory krojone przyprawy, wymieszaj. Następnie dodaj wodę. Ryż będzie gotowy jak wchłonie cała wodę.
Na tortillę ułóż, pasek ryżu, mięsa, kukurydzy i fasoli. dodaj pokrojonego pomidora, cebulę, kleks śmietany, natkę, ser, awokado, skrop wszystko sokiem z limonki. Zawiń i zapiecz w opiekaczu lub na patelni grillowej.