Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Burgery z sałatką z kapusty i parówkami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 23
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 618
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 23
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 618
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Składniki
Umyj rzodkiewki oraz szczypiorek. Rzodkiewki grubo zetrzyj albo pokrój w drobne słupki, szczypiorek posiekaj, trochę odłóż do dekoracji. Sałatkę z kapusty wymieszaj z rzodkiewkami. Kwaśną śmietanę połącz z musztardą, domieszaj szczypiorek. Ew. trochę posól.
Z parówek zdejmij osłonki i zrumień na patelni grillowej ze wszystkich stron. Zdejmij. Bułeczki rozetnij, włóż na patelnię i smaż z obu stron, aż staną się chrupiące i rumiane.
Połówki bułek zdejmij z patelni. Spody posmaruj śmietaną wymieszaną z musztardą i szczypiorkiem. Na każdą bułeczkę nałóż po 3 kiełbaski oraz porcję sałatki. Posyp pozostałym szczypiorkiem. Przykryj wierzchami bułek i od razu podawaj.
Spróbuj też burgerów z sosem czosnkowym. ok. 25 min. 1 porcja zawiera ok. 530 kcal. Ok. 3,40 zł za porcję.Źródło: Tina