Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli.....
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2119
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 206
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2119
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 206
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Fasolę odsączyć z zalewy, opłukać pod bieżącą wodą, dobrze osuszyć.
Cebulę i papryczkę chili bardzo drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Fasolę rozgnieść ubijakiem do ziemniaków, dodać pozostałe składniki. Masę dokładnie wyrobić, a następnie uformować okrągłe burgery (wyszło mi 5).
Na patelni rozgrzać olej, kłaść kotlety i smażyć po 3-4 minuty z obu stron. Bułki przekroić na pół, lekko podgrzać na grillu lub w piekarniku. Dolną połówkę bułki posmarować majonezem, ułożyć listki sałaty, plastry pomidora i awokado, fasolowego burgera, kleks ketchupu, krążki jalapeño i świeżą kolendrę.