Burgery z botwinką

Burgery z botwinką
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Kiedy tylko zobaczyliśmy je u Moniki (blog Kardamonovy), od razu zapragnęliśmy ich. Miały powstać w oryginalnej, "kotletowej" recepturze, jednak wypadł nam grill. W tej wersji wyszły pyszne, ale na bank spróbujemy oryginału.

Składniki

  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 1/2 pęczka botwinki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kajzerka
  • mleko do namaczania
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Przekładamy do mięsa razem z przeciśniętym przez praskę czosnek, posiekaną cebulą, jajkiem, przyprawami i dokładnie wyrabiamy.
    Botwinkę myjemy, szatkujemy, dodajemy do mięsa, mieszamy.
    Z masy formujemy burgery i grillujemy.

Komentarze do przepisu (8)

Bellapi 11 maja 2017
OMG!!!! Ja chcem :P
ciacho50 11 maja 2017
dANIE PYSZNIE WYGLADA, SZCZEGÓLNIE TEN ZIEMNIAK OBOK :)
bellamozzarella 13 maja 2017
musi być petarda smak ;-) mniammmm.....
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 1/2 pęczka botwinki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kajzerka
  • mleko do namaczania
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól, pieprz
Składniki