Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Do miski przekładamy mięso mielone, śliwki kalifornijskie pokrojone na średniej wielkości kawałki i posiekaną kolendrę.
dokładnie mieszamy, dzielimy na 4 porcje i formujemy kotlety o wysokości ok 1,5 cm. Dobrze rozgrzewamy ruszt, grillujemy kotlety po 3 minuty z każdej strony.
W trakcie grillowania mięsa z boku grilla podgrzewamy bułki. Dolną część smarujemy cienką warstwą chutneya, kładziemy sałatę, kotlet, grubszą warstwę chutneya, przykrywamy górą bułki.
Czas przygotowania: 60 minut. Poziom: średni.Źródło: TV14