Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na ciepło z dodatkiem jabłka to miła i bardzo smaczna odmiana od tradycyjnych buraczków podawanych na zimno. Polecam!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 184
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 184
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Buraki myjemy i gotujemy w mundurkach. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce (u mnie na drobnych oczkach). Cebulę drobno kroimy. Jabłko również ścieramy. Cebulę podsmażamy na łyżce oliwy, gdy się zeszkli dodajemy mąkę i chwilę podsmażamy. Dodajemy jabłko, wlewamy pół szklanki wrzątku i cukier i mieszamy trzepaczką do połączenia składników. Dusimy chwilę, dodajemy buraczki, doprawiamy solą, sokiem z cytryny lub octem i pieprzem. Dusimy chwilę, w razie potrzeby podlewamy jeszcze wodą.