Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do obiadu!! Tanie i proste :-)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35979
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 158
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 283
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 334
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35979
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 158
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 283
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 334
Składniki
Buraczki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do rondla , podlać wodą, posolić, dodać kminek i gotować na bardzo małym ogniu. Jeżeli nie doprowadzimy buraczków do wrzenia to nie stracą koloru :-). Gdy buraczki będą prawie miękkie w drugim rondlu lub głębokiej patelni, np. typu wok, rozgrzewamy olej i dodajemy mąkę robiąc z niej złotą zasmażkę. Do zasmażki dajemy buraczki razem z wodą, w której się gotowały,mieszamy dość energicznie aby całość się fajnie rozprowadziła, doprawiamy cukrem i octem, ewentualnie dosalamy i chwilę razem wszystko dusimy mieszając od czasu do czasu. Należy zachować ostrożność podczas łączenia buraków z zasmażką - bucha para i można się poparzyć!!! Podawać ciepłe lub zimne. Pyszny dodatek do ziemniaczków i mięska.